Home  /  Ducasse sur Seine €€€

Ducasse sur Seine €€€

Fine dining tijdens een bijzondere rondvaart op de Seine
3
Ducasse sur Seine is een rondvaartboot en toprestaurant in één. De boot ligt aangemeerd bij Pont d’Iéna, recht tegenover de Eiffeltoren in het 16e arrondissement van Parijs.

➞ Bestel de Paris Pass (voor véél korting op 60+ attracties)

De mooiste rondvaart op de Seine

Wie de stad van de liefde bezocht heeft zal vast en zeker een boottocht over de Seine gemaakt hebben of dit in ieder geval overwogen hebben. Dagelijks stappen duizenden toeristen op de welbekende Vedettes du Pont Neuf boot, die de hele dag door een rondje over de Seine vaart. Leuk en betaalbaar, maar niet de meest interessante optie. Wie echt wilt uitpakken stapt voor een boottocht op de Seine namelijk aan boord van Ducasse sur Seine; hét drijvende haute cuisine restaurant van Parijs.

Ducasse sur Seine, de trots van Alain Ducasse

Sterrenchef Alain Ducasse is wereldberoemd, mede dankzij het feit dat hij de eerste chef-kok is die in drie verschillende steden, drie restaurants met 3 Michelinsterren heeft. Zijn 25 restaurants hebben in totaal 21 Michelin sterren in de wacht gesleept en dat is slechts twee mensen in de hele wereld gelukt.

Jarenlang was Alain het gezicht achter het iconische Le Jules Verne restaurant in de nok van de Eiffeltoren, maar toen zijn stokje werd overgenomen door 3-sterrenchef Frédéric Anton, besloot hij het over een andere boeg te gooien. Letterlijk, want van een prominente plek in de Eiffeltoren ging hij naar een prominente plek op de Seine. Precies tegenover de Eiffeltoren ligt nu zijn drijvende restaurant, dat ironisch genoeg uitzicht biedt op zijn vorige werkplek. Een slimme en strategische keuze, want zijn vaste clientèle heeft hem weer gevonden en het uitzicht op de Eiffeltoren is vanaf het water misschien nog wel mooier dan dat van bovenaf.

Lunchen of dineren op de Seine

Twee keer per dag kun je tijdens een bijzondere boottocht op de Seine genieten van een luxe lunch of diner. De tour duurt ongeveer 2 uur en onderweg vaar je langs de mooiste highlights van Parijs. Lunchen kan vanaf €95,- (2-gangen) en voor een diner betaald je tussen de €150 (4-gangen) en €290,- (5-gangen inclusief wijnarrangement). Op de website van Ducasse sur Seine kun je een tafeltje reserveren. Doe dit op tijd want het restaurant zit dankzij haar goede reputatie vaak vol.

     

POST A COMMENT

Hier geweest? Deel je ervaringen!

Ducasse sur Seine €€€

19 Port Debilly, 75116 Paris, Frankrijk

Social Media:

Contact the property