Home  /  Eiffeltoren

Eiffeltoren

Het bekendste bouwwerk van Parijs
0
Een bezoekje aan Parijs is niet compleet zonder een blik op de iconische Eiffeltoren. Je vindt de Eiffeltoren in het 7e arrondissement van Parijs.

➞ Bestel de Paris Pass (voor véél korting op 60+ attracties)

Geschiedenis van de Eiffeltoren

Wie Parijs voor het eerst bezoekt moet ook zeker de klim naar boven maken of de lift naar het topje pakken. Toeristen uit de hele wereld bezoeken Parijs voor dat éne onvergetelijke moment op de Tour Eiffel. Zeker op heldere dagen is het uitzicht vanaf de stalen constructie spectaculair. Met een hoogte van 317 meter was de Eiffeltoren lange tijd zelfs het hoogste bouwwerk ter wereld. In 1889 werd de stalen toren door Gustave Eiffel geopend ter gelegenheid van de wereldtentoonstelling en de honderdste verjaardag van de Franse revolutie. De bouw duurde 2 jaar en er hebben meer dan 250 mensen aan gewerkt.

Naar de top van de Eiffeltoren

Op het eerste platform bevindt zich een expositie over de bouw van de toren met oude foto's, schilderijen en informatie. Met de trap (of lift) kun je het eerste en tweede platform bereiken. Voor het laatste stukje naar de top moet je met de lift. Je kunt echter ook alleen de eerste twee platformen bezoeken. Opmerkelijk feitje: de toren kan door het metaal 15 centimeter krimpen of uitzetten en als het hard waait beweegt het bovenste platform. Soms voel je dit ook, dus mensen met hoogtevrees kunnen beter niet naar de top gaan.

Vanaf de Tour Eiffel kun je veel bekende bouwwerken in Parijs zien zoals het Louvre en de Arc de Triomphe. Het enige wat in dit spectaculaire uitzicht ontbreekt, is de iconische Eiffeltoren zelf. Voor het mooiste uitzicht op de Eiffeltoren (en een iconische foto van Parijs) kun je daarom beter het observatieplatform op de Tour Montparnasse bezoeken.

Tip: van negen tot twaalf uur 's avonds knipperen de lampen op de Eiffeltoren elk uur een paar minuten. Mooi om te zien vanaf het plateau bij Place du Trocadéro of vanaf de Seine. Vanaf Pont Neuf vertrekken de hele dag rondvaartboten die langs de Eiffeltoren varen. Extra leuk en speciaal is een luxe lunch of diner bij Ducasse sur Seine.

Skip-the-line tickets voor de Eiffeltoren

De Eiffeltoren is hét symbool van Parijs geworden en wordt door velen gezien als een van de niet-klassieke wereldwonderen. Met meer dan 6 miljoen bezoekers per jaar is dit bouwwerk het meest bezochte monument ter wereld. Vanwege de constante drukte raden we je daarom aan om vooraf skip-the-line tickets te kopen. Hiermee kun je direct doorlopen en dat bespaart je veel tijd tijdens een stedentrip in Parijs.

POST A COMMENT

Hier geweest? Deel je ervaringen!

Contact the property