Home  /  Goossens Paris

Goossens Paris

Haute Couture sieraden voor een betaalbare prijs
3
Goossens Paris is een luxe juwelier met bijzondere statement sieraden. De haute couture juwelier ligt in de gouden driehoek van Parijs, diep in het hart van het 1e arrondissement.

➞ Bestel de Paris Pass (voor véél korting op 60+ attracties)

Haute couture sieraden

In het meest luxe deel van Parijs, vind je alle grote designer winkels van merken als Chanel, Maison Michel, Jimmy Choo en Alexander McQueen. Hier vind je ook juwelier Goossens Paris, vlakbij het Louvre en het iconische Ritz hotel. Bekende gasten komen er graag, maar desondanks ligt er nog genoeg betaalbaars in de etalage.

Elk sieraad van Goossens Paris is bijzonder en een creatie op de visie van oprichter Robert Goossens. De sieraden balanceren tussen kunst en goudsmederij. Ze zijn allemaal met de hand gemaakt, gehamerd, gepatineerd en versierd. Ieder sieraad van Goossens Paris is daardoor uniek.

Geschiedenis van Goossens Paris

In 1950 begon Robert Goossens, zoon van de eigenaar van een gieterij in Le Marais, een kleine goudsmederij. Deze briljante vakman, bezield door een ongelooflijke nieuwsgierigheid en altijd klaar om de grenzen van de techniek te verleggen, maakte een blijvende indruk op zijn tijd en de wereld van de couture-juwelen. Toen hij Gabrielle Chanel in 1953 ontmoette ontdekte ze meteen de creatieve vonk in hem. Samen creëerde ze meerdere collecties voor Chanel.

Een unieke samenwerking met Chanel

Dankzij deze samenwerking met Chanel breidde Robert Goossens zijn werk uit in de jaren '50. Hij begon met het maken van 'juwelen voor ruimtes': kroonluchters, spiegels, lampen en andere decoratieve objecten. Opnieuw was het Gabrielle Chanel die Robert Goossens inspireerde om zijn gezichtsveld te vergroten.

Tijdens een conversatie in haar beroemde appartement aan de Cambonstraat vroeg ze hem na te denken over een object dat aan een bergkristallen bol kon worden toegevoegd, afkomstig van een kroonluchter. De goudsmid maakte voor haar een voetstuk om de glazen bol te ondersteunen: een drietal gouden leeuwen, dat het sterrenbeeld van de ontwerper vertegenwoordigt en een krachtig symbool werd in het huis van Chanel. Hij creëerde daarna nog meer decoratieve accessoires die nog steeds in het oude appartement van Chanel staan.

De sieraden van Goossens Paris

Inmiddels werkt Goossens Paris niet meer exclusief voor Chanel. Ze maken ook sieraden voor vele andere grote ontwerpers zoals Cristóbal Balenciaga, Yves Saint Laurent, Madame Grès, Christian Dior, Hubert de Givenchy en Christian Lacroix. Ondanks deze grote namen blijft een deel van de collectie redelijk betaalbaar en toegankelijk voor een grote doelgroep. Veel sieraden zijn namelijk gold plated, wat de prijs aanzienlijk drukt. Wie dus nog een bijzondere ring, ketting of set oorbellen zoekt kan bij deze luxe juwelier in Parijs misschien wel slagen. Op de website van Goossens Paris kun je alvast een deel van de collectie bekijken.

     

POST A COMMENT

Hier geweest? Deel je ervaringen!

Social Media:

Contact the property