Home  /  Louvre

Louvre

Het grootste en bekendste museum ter wereld
4.5
5
Met een geschiedenis die teruggaat tot 1793, is het Louvre niet alleen een van de oudste musea in Europa, het is tevens ’s werelds bekendste en grootste museum. Je vindt het museum in het 1e arrondissement van Parijs.

➞ Bestel de Paris Pass (voor véél korting op 60+ attracties)

Wat is er te zien in het Louvre?

Parijs is een walhalla voor museumliefhebbers. Je vindt hier de mooiste en meest prestigieuze musea in de wereld en het Louvre mag je uiteraard niet overslaan. In het huis van Leonardo da Vinci’s Mona Lisa, vind je duizenden historische stukken en schilderijen. Wie ieder item vluchtig zou willen bekijken, zou in theorie meer dan een maand nodig hebben. Trek dus gerust een dagje uit om een (klein) deel van de collectie te bekijken en de sfeer te proeven. Terugkeren kan altijd nog en een bezoekje is zelfs na meerdere keren nog de moeite waard.

Het Louvre bestaat uit drie vleugels: de Richelieu-vleugel, de Sully-vleugel en de Denon-vleugel. Bekijk de prachtige beeldhouwwerken uit de 18e eeuw, de galerij van Michelangelo, het appartement van Napoleon, de eeuwenoude mummies uit Egypte en de bijzondere schilderijen van de Nederlandse meesters. Ook bijzonder is een wandeling door de donjon van Karel V, waar het allemaal mee begon en waar je meer kunt leren over de bouw van het indrukwekkende museum.

Neem ook zeker even de tijd om het gebouw van buiten te bekijken en een rondje te maken op het plein met de fonteinen en iconische glazen piramide. Wellicht dat je deze nog wel herkent van de slotscène in de film The Da Vinci Code. In de zomer kun je bovendien heerlijk struinen en picknicken in de aangrenzende Jardin des Tuileries. In de zomermaanden staat er een kermis en in de winter vind je er een sfeervolle kerstmarkt.

Skip-the-line tickets voor het Louvre

Het Louvre behoort tot een van de meest iconische monumenten van Parijs. Mensen van over de hele wereld reizen speciaal naar Parijs om het Louvre te bezoeken. Vanwege de constante drukte raden we je daarom aan om vooraf skip-the-line tickets te kopen. Hiermee kun je direct doorlopen en dat bespaart je veel tijd tijdens een stedentrip in Parijs.

Op de eerste zondag van de maand is de toegang gratis. Dat geldt namelijk voor vrijwel alle musea in Parijs, dit om kunst en cultuur voor iedereen toegankelijk te houden. De rijen zijn dan wel erg lang dus houd hier rekening mee. Het Louvre is ook op woensdag- en vrijdagavond geopend. Dan is het vaak wat rustiger en heeft het museum een extra magische sfeer. Jongeren uit de EU van 18-25 jaar hebben altijd gratis toegang tot het Louvre. Op dinsdag is het Louvre museum gesloten.

Let op: Het Louvre is om onbekende redenen tijdelijk niet gratis toegankelijk op de eerste zondag van de maand. Ook zijn de openingstijden aangepast en is het museum gesloten op woensdag- en vrijdagavond. Tot wanneer is nog onbekend.

Reviews

  • "Prachtig museum!"
    Na 5 bezoekjes zijn wij nog niet uitgekeken! Een bezoek aan het Louvre hoort gewoon bij een bezoek aan de stad van de liefde. De kamers van Napoleon mag je niet missen!
    4
  • "Genoten van ons bezoek aan dit gigantische museum"
    De binnenplaats Khorsabad en Assyrie, de tombes van Egypte en de Marly binnenplaats. In een woord: "schitterend!"
    5

POST A COMMENT

Hier geweest? Deel je ervaringen!

Contact the property