Home  /  Maison Aleph

Maison Aleph

1
Iets te vieren? Bij Maison Aleph ben je aan het juiste adres voor prachtig uitziende gebakjes. Je vindt deze patisserie in het 4e arrondissement van Parijs.

➞ Bestel de Paris Pass (voor véél korting op 60+ attracties)

Frans gebak met invloeden uit het Midden-Oosten

Maison Aleph [spreek uit als Alef], staat voor de letter A van verschillende alfabetten. Aleph is een Parijse patisserie en kruidenierswinkel met Levantijnse invloeden. Ze maken schitterende gebakjes en andere zoete lekkernijen van streekproducten, aangevuld met prachtige ingrediënten uit het Midden-Oosten. Iraanse pistache, Syrische za’atar en Iraanse kardemom. Maar ook zoete crème uit Normandië en Périgord walnoten. Originele recepten zonder kunstmatige kleur-, smaak- of conserveringsmiddelen.

Aan het roer van Maison Aleph staat een vrouw: Myriam Sabet. Myriam groeide op in de schaduw van de citroenbomen in Syrië. Op jonge leeftijd ontdekte ze al de subtiliteit van de Damascus-roos, de frisheid van limonades die haar moeder het hele jaar door bereidde, de subtiliteit van jasmijn en de kracht van halva. Zonder het te weten vormde deze smaken de hoeksteen van het Maison Aleph project waar ze zich jaren later vol passie op zou storten. Nadat ze tijdens haar tienerjaren met haar ouders had gereisd, verhuisde ze naar Parijs. Hier ontdekte ze dat het Franse gebak nergens overeen kwam met wat ze als kind proefde. Dit unieke smaakerfgoed uit haar moederland wilde ze delen en daarom begon ze met de start van Maison Aleph, een moderne alliantie van de Levantijnse traditie en het Parijse gebak.

     

POST A COMMENT

Hier geweest? Deel je ervaringen!

Social Media:

Contact the property