Home  /  Maison Michel

Maison Michel

Luxe hoedenzaak voor dames en heren
0
Maison Michel is een luxe hoedenzaak voor de échte fashionista's. De prestigieuze hoedenzaak ligt in de gouden driehoek van Parijs, diep in het hart van het 1e arrondissement.

➞ Bestel de Paris Pass (voor véél korting op 60+ attracties)

Geschiedenis van Maison Michel

Het verhaal van deze hoedenzaak begint in 1936 toen Auguste Michel zijn hoedenzaak opende op Rue Sainte-Anne in Parijs. In de jaren zestig vertrouwde hij het huis toe aan Pierre en Claudine Debard, die er tot 2002 de leiding over hadden. Hij was ondernemer, zij was designer en samen runde ze het bedrijf vele jaren dankzij hun vermogen om te voldoen aan de behoeften van een tijdperk gekenmerkt door een revolutie in kapsels en het galopperende succes van confectiekleding.

Tegen de jaren zeventig was Maison Michel de favoriete hoedenmaker geworden voor de Parijse haute couture, die toen een hoge vlucht nam. De Debards reorganiseerden de werkplaatsen om aan deze vraag te voldoen en introduceerden de Weismann, een antieke machine voor het naaien van stro, die tegenwoordig nog steeds door de designers van de luxe hoedenzaak gebruikt wordt.

De hoeden van Maison Michel

Maison Michel belichaamde het uitzonderlijke vakmanschap van een Frans luxe merk en sloot zich in 1997 aan bij Chanel's Métiers d'art. Naast de samenwerking met andere modemerken en haute couture-ateliers, lanceerde de hoedenwinkel in 2006 zijn gelijknamige lijn onder de aanzet van Laetitia Crahay, destijds de artistiek leider van het merk en het hoofd van Chanel's accessoires.

In 2015 werd Priscilla Royer aangesteld om de collecties en het huisimago bij Maison Michel te creëren. De ontwerpen van de creative director zijn innovatief en tijdloos. Priscilla Royer heeft klassieke hoeden opnieuw toegankelijk gemaakt voor een grote groep jonge vrouwen en mannen. Een luxe hoed van deze hoedenzaak is de ultieme finishing touch voor elke stijlvolle outfit. Een groot deel van de collectie is ook online te bestellen.

Je vindt Maison Michel in het meest luxe deel van Parijs. Hier in de gouden driehoek vind je alle grote designer winkels van merken als Chanel, Jimmy Choo, Goossens Paris en Alexander McQueen. Het Louvre en het luxe Ritz hotel liggen om de hoek.

     

POST A COMMENT

Hier geweest? Deel je ervaringen!

Social Media:

Contact the property