Home  /  Shakespeare and Company

Shakespeare and Company

De meest eigenzinnige boekenwinkel in Parijs
0
Shakespeare and Company is een Engelstalige boekwinkel in Parijs. Je vindt deze eigenzinnige boekenwinkel in het 5e arrondissement van Parijs.

➞ Bestel de Paris Pass (voor véél korting op 60+ attracties)

De geschiedenis van Shakespeare and Company

Shakespeare and Company werd in 1919 door de Amerikaanse Sylvia Beach geopend. Oorspronkelijk was de boekwinkel gevestigd op nr. 8 in de Rue Dupuytren, maar in 1921 moest de winkel al verhuizen naar nr. 12 in de rue de l'Odéon. De originele boekhandel sloot daar haar deuren in 1941. Tien jaar later opende een andere Amerikaan (genaamd George Whitman) ook een boekwinkel in Parijs met de naam Le Mistral.

Evenals Shakespeare and Company, dat ondertussen al tien jaar gesloten was, werd het snel een ontmoetingsplek voor zwervende schrijvers. Na het overlijden van Sylvia Beach in 1962 werd de naam van Le Mistral gewijzigd naar Shakespeare and Company. Whitman stelde zijn zaak ook open als tijdelijke overnachtingsplek voor literatuurliefhebbers en schrijvers. In ruil voor wat werk in de winkel mochten ze tussen de duizenden boeken slapen en werken aan hun eigen boek.

Een eigenzinnige boekwinkeltje

Engelse romans, Franse poëziebundels en literaire juweeltjes van over de hele wereld liggen hier voor het oprapen. Tussen de duizenden tweedehands boeken, die letterlijk overal verspreid liggen, kun je hier en daar een huiskat of typemachine spotten. Aan het prikbord op de bovenste verdieping hangen tientallen handgeschreven briefjes van bezoekers. Kijk ook niet vreemd op als je ergens een bed ziet staan. Deze bohemian boekhandel zit namelijk vol verrassingen, geheimen en verhalen.

Boekenwurmen zullen hier helemaal in hun nopjes zijn want het is een bijzondere zaak met veel charme, mits het er niet te druk is. Inmiddels is het namelijk een hotspot voor veel toeristen geworden, dus je kunt er het beste vroeg in de ochtend of in de avond naartoe gaan. De boekwinkel is iedere dag van 12:00 tot 19:30 geopend, behalve op maandag en op feestdagen.

     

POST A COMMENT

Hier geweest? Deel je ervaringen!

Social Media:

Contact the property