Home  /  Tour Montparnasse

Tour Montparnasse

Voor het mooiste uitzicht op de Eiffeltoren
2
Voor het mooiste uitzicht op de Eiffeltoren moet je naar de Tour Montparnasse. Je vindt deze opvallende wolkenkrabber in het 15e arrondissement.

➞ Bestel de Paris Pass (voor véél korting op 60+ attracties)

Het mooiste uitzicht op Parijs

Toeristen uit de hele wereld bezoeken Parijs voor dat éne onvergetelijke moment op de Eiffeltoren. Het uitzicht is prachtig maar wie een foto op de Eiffeltoren maakt mist toch een belangrijk element op de foto... De Eiffeltoren zelf! Voor het mooiste uitkijkpunt op de iconische toren moet je daarom naar de Tour Montparnasse. Het observatieplatform van deze wolkenkrabber bevindt zich op een hoogte van 210 meter en biedt prachtig zicht op de Eiffeltoren en andere bekende bezienswaardigheden in Parijs.

Geschiedenis van de Tour Montparnasse

De Tour Montparnasse was tot 2009 de hoogste wolkenkrabber van Frankrijk. Inclusief antenne bereikt de toren een hoogte van 231 meter. De bouw van de wolkenkrabber begon in 1969 en werd in 1973 afgerond. Het gebouw zelf is niet zo bijzonder en stond in 2008 zelfs in de top drie van lelijkste gebouwen ter wereld.

In 2024, het jaar waarin Parijs de Olympische Spelen organiseert, moet de wolkenkrabber echter het toonbeeld worden van groene architectuur, met tuinen en plantenbalkons die op verschillende verdiepingen horizontaal door het gebouw snijden. Op het dak wordt een serre gebouwd en de saaie bruine gevel wordt gestript en vervangen door een transparante façade. De kosten hiervoor worden geschat op 300 miljoen euro.

Vanaf de Tour Montparnasse kun je veel bekende bouwwerken in Parijs zien zoals de Eiffeltoren, Sacre-Coeur, Notre-Dame, Les Invalides en het Louvre.

Naar de top van de Tour Montparnasse

Het complex heeft 58 verdiepingen, waarvan 54 met kantoren. Op de 56ste verdieping bevindt zich een observatieplatform met een restaurant en een winkeltje met wat souvenirs. De lift hier naartoe gaat razendsnel. In slechts 38 seconden leg je een hoogte van 196 meter af. Je merkt het vaak aan de druk in je oren. Eenmaal boven wordt er meestal een toeristische foto van je gemaakt waar het uitzicht in gephotoshopt wordt. Je hoeft deze niet af te nemen en veel beter kun je deze foto gewoon zelf maken.

Wie op het open dak een foto wil maken van het uitzicht (dat wil je!) moet nog wel even de trap naar de 59e verdieping pakken. Wie slecht ter been is kan ook (achter glas) van het uitzicht genieten op de 56e verdieping.

Een toegangsticket voor de Tour Montparnasse koop je beneden bij de ingang. Er kan een flinke rij staan dus we raden je aan om vooraf skip-the-line tickets te kopen. Scheelt weer kostbare tijd tijdens eens stedentrip in Parijs!

POST A COMMENT

Hier geweest? Deel je ervaringen!

Contact the property