Home  /  Galeries Lafayette

Galeries Lafayette

Luxe warenhuis met jaarlijks de mooiste kerstboom van de stad
0
Galeries Lafayette is een Franse warenhuisketen met inmiddels meer dan 60 vestigingen wereldwijd. Het bekendste en meest prestigieuze warenhuis vind je in Parijs, in het 9e arrondissement.

➞ Bestel de Paris Pass (voor véél korting op 60+ attracties)

Winkelen bij Galeries Lafayette

Galeries Lafayette telt 10 verdiepingen en is opgedeeld in 3 delen; Lafayette Mode, Lafayette Homme en Lafayette Maison dat aan de overkant van de straat ligt. Je vindt er voor ieder wat wils. Van levensmiddelen, cosmetica en woonaccessoires, tot haute couture en kleding van betaalbare modemerken.

In het grote warenhuis worden meer dan 75.000 merken aangeboden en je vindt er maar liefst 20 restaurants en bars. Daarnaast biedt het warenhuis meerdere leuke activiteiten aan. Dompel je bijvoorbeeld onder in de geschiedenis van het warenhuis tijdens een rondleiding, leer macarons bakken tijdens een kookworkshop of ga voor een luxe VIP shopping experience.

Het dakterras van Galeries Lafayette

Het luxe warenhuis opende haar deuren voor het eerst in 1893 en in 1912 werd de reusachtige koepel van glas in lood gebouwd door architect Ferdinand Cahnautin en glaskunstenaar Jacques Grüber. Bovenop het originele gebouw vind je nu een dakterras dat ieder seizoen een andere functie heeft. In de zomer vind je er vaak een pop-up bar en in de winter een kunstijsbaan. Vanaf het dak heb je prachtig uitzicht op de Opéra en Eiffeltoren. De toegang is gratis en tot een paar jaar terug was het dakterras daarom een van de best bewaarde geheimen van Parijs. Inmiddels weten velen dit fraaie uitkijkpunt te vinden. Desalniettemin zeker de moeite waard om even te bezoeken!

Kerst in Galeries Lafayette

Het gebouw is inmiddels een stadsmonument en ieder jaar wordt in de koepel van Galeries Lafayette een reusachtige kerstboom opgehangen. Alleen voor dit pronkstuk moet je in de winter het warenhuis al bezoeken. De versieringen zijn ieder jaar anders en middels een glazen brug (de zogenoemde "glasswalk") kun je de boom van dichtbij bekijken.

Galeries Lafayette staat ook bekend als het warenhuis met de mooiste kerstetalages van de stad. Ieder jaar werken honderden mensen aan de rijkelijk gedecoreerde miniatuurwerelden die buiten te zien zijn. Mocht je dus geen tijd hebben om even binnen te lopen, gluur dan wel even door de ramen en geniet van al het pracht en praal.

Een middagje langs de catwalk

Iedere vrijdagmiddag vindt er om 15.00 uur een modeshow van 30 minuten plaats in Salon Opéra (op de 5e etage). Dan worden de nieuwste items van het seizoen gepresenteerd. De toegang bedraagt €13,90 (voor volwassenen) maar je moet wel online reserveren.

     

POST A COMMENT

Hier geweest? Deel je ervaringen!

Social Media:

Contact the property