Home  /  La Samaritaine

La Samaritaine

Het meest chique warenhuis van Parijs
1
De renovatie liet even op zich wachten, maar na een sluiting van maar liefst 16 jaar heeft warenhuis La Samaritaine haar deuren eindelijk weer geopend. Je vindt dit chique warenhuis in het 1e arrondissement.

➞ Bestel de Paris Pass (voor véél korting op 60+ attracties)

Een warenhuis met een lange geschiedenis

La Samaritaine is een groot warenhuis in het centrum van Parijs. Het art-deco gebouw opende in 1869 voor het eerst haar deuren en was een icoon in Parijs. Van kleding tot huishoudelijke apparaten, meer dan eeuw lang was hier in het hart van Parijs alles onder een dak te koop.

In 2005 werd het warenhuis echter plotseling gesloten. In eerste instantie zou het om veiligheidsredenen gaan, maar al snel ontstonden er geruchten over een grootschalige reorganisatie, wat er uiteindelijk toe leidde dat het warenhuis toch voor langere tijd haar deuren sloot. In 2008 lag er plots een concreet verbouwingsplan op tafel, maar dat in strijd bleek te zijn met de regels voor monumentale panden in Parijs. Na een jarenlange juridische strijd kon de renovatie dan toch beginnen in 2015; ruim 10 jaar na de 'tijdelijke' sluiting van het iconische warenhuis. Op 23 juni 2021 werd het warenhuis op feestelijk wijze weer officieel heropend.

Winkelen bij La Samaritaine

La Samaritaine is flink gemoderniseerd. In eerste instantie lijkt het door de strakke lijnen en vormen een heel nieuw gebouw, maar wie goed kijkt kan overal de prachtige oude details terugvinden. Van de wandschilderingen op de bovenste verdieping, tot de ijzeren trappen en oude sierelementen aan de balustrades.

Op de verschillende verdiepingen vind je talloze kleine shops van grote merken als Dior, Chanel, Gucci, Balenciaga en Dolce & Gabbana. Iets waar veel Parijzenaren flink van balen. Zij hadden liever gezien dat La Samaritaine de kans had gegrepen om zich te ontwikkelen tot een warenhuis voor alle inwoners van de stad. Nu blijkt het wederom weer een warenhuis te zijn voor de welgestelde Parijzenaren en toeristen met een grote beurs. En die konden volgens velen al terecht bij Printemps Haussmann en Galeries Lafayette.

Desalniettemin is het zeker de moeite waard om even door La Samaritaine heen te dwalen. Je vindt er van alles. Van designer kleding tot mooie woonaccessoires en beauty producten. Ook als je niet van plan bent iets te kopen is het leuk om te zien hoe het pand gerenoveerd en aangekleed is. Rond de feestdagen is alles prachtig versierd en vanaf de bovenste verdieping kun je onder het genot van een kopje koffie het winkelende publiek aanschouwen.

 

     

POST A COMMENT

Hier geweest? Deel je ervaringen!

Contact the property